Kenyereink

Kovászos kenyereink nagy odafigyeléssel készülnek, melyeket legalább 24 órán át kelesztünk és csupán három összetevőt tartalmaznak. Tisztított vízet, tengeri sót és kiváló minőségű frissen őrölt lisztet.

 

Világos zabos:

Egyik legvilágosabb kenyerünk mely fődíjat nyert a 2017-es Kenyérlelke Fesztiválon. 30% teljes kiőrlésű zablisztet és 70% BL80-as Artizán fehér lisztet tartalmaz. Lyukacsos, könnyed állagát, igen magas, 75-80% os víztartalmának köszönheti.
Szénhidrát 100g: 38.1g, Fehérje 100g: 5.5g

Francia félbarna:

55% teljes kiőrlésű és 45% Artizán BL80-as lisztből, rozskovásszal készül. Lyukacsos szerkezet, kissé savanykás, krémes íz.
Szénhidrát 100g: 37g, Fehérje 100g: 6.2g

Alakor lisztes félbarna:

30% Bözödi teljes kiőrlésű alakorliszttel készített félbarna kenyér. A Trungel László -féle bió minőségű ősbúza rendkívűl egészséges, alacsony szénhidrát és magas fehérjetartalommal bír. Ízvilágában a dióra, napraforgóra emlékeztet.
Szénhidrát 100g: 36.1g, Fehérje 100g: 6.9g

Teljes kiőrlésű:

90% teljes kiőrlésű lisztből és hozzáadott bio búzacsírával készül.Kétszeresen díjazott kenyér.
Szénhidrát 100g: 35.4g, Fehérje 100g: 7.9g

Teljes kiőrlésű magos:

Teljes kiőrlésű kenyerünk négy -féle pirított maggal sütve (hengerelt rozs, len, szezám, és napraforgómag).

30%-os rozs:

Rozskovásszal, 30% világos rozsliszttel készítjük.
Szénhidrát 100g: 36.2g, Fehérje 100g: 5.5g

100%-os rozs:

Dán típusú teljes kiőrlésű rozskenyér rozskovásszal , sötét rozsliszttel és rozstörettel.Savanykás, tömörebb állagú kenyér.
Szénhidrát 100g: 36.2g, Fehérje: 100g: 5.2g

Tiszta Fehér:

Kizárólag Artizán fehér kenyérliszttel készített kovászos fehérkenyér.
Szénhidrát 100g: 38.7g, Fehérje 100g: 5.9g

Tökmagos:

Világos zabos alappal, pirított tökmaggal és hidegen sajtolt bio tökmagolajjal sütve.

A Nap Kenyere:

Félbarna, naponta változó ízesített kenyér.